Solceller

Solceller

Solcelleanlæg
Et solcelleanlæg er et anlæg, der kan opfange solens stråler og omdanne dem til elektrisk energi. Det er altså en grøn energiform. Lige omkring 2012 kom der et kæmpe boom indenfor husstande, som fik solceller. Mange valgte at få det lige på dette tidspunkt, da det var meget fordelagtigt at have et solcelleanlæg. Siden da er reglerne blevet lavet om, men mange vælger nu stadig at få et installeret.

Der er rigtig mange gode ting ved solcelleanlæg. En af tingene er selvfølgelig, at man producerer sin strøm, som både er godt for pengepungen og miljøet. Desuden er det nu også blevet billigere at få dem installeret og monteret, så et solcelleanlæg tjener sig selv hjem på omkring 10 år.

Solcellevask
Mange danske husejere har valgt at få installeret solceller på taget for at kunne producere sin egen billig strøm. Med tiden vil solcellerne dog blive beskidte som følge af blade, sand, fuglelort, alger mm.. Når der kommer tilstrækkeligt meget skidt på panelerne, så vil effektiviteten mindskes betydeligt, da solens stråler ikke længere vil kunne komme igennem snavset.

Mange tænker nok, at de selv kan klare en vaskning af solpanelerne, men dette kan nogle gange gøre mere skade end gavn. Vand er ikke nok til at skylle skidtet væk med, og dette kan desuden også efterflade kalkaflejringer, og så er man jo kommet lige vidt. Man kan derimod også komme til at bruge nogle for skrappe rengøringsmidler, som heller ikke ligefrem gavner. Desuden kan det være svært at vide, hvor hårdt man skal skrubbe, og derved kan man ødelægge panelerne. Det er altså nok bedst at overlade solcellerens til nogle, der har styr på, hvad de laver.

Investering i solenergi
Solenergi er blevet en meget populær form for miljøvenligenergi, og især i Danmark er vi rigtig gode til at benytte os af den. Derfor ser man også, at flere og flere investerer penge i denne branche. Det er en rimelig sikker investering at foretage, da branchen indenfor miljørigtigenergi kun bliver støre med årene. Derudover er afregningsprisen på strømmen fastlagt med lave de næste ti år, samt solstrålingsniveauet historisk set kun afviger lidt fra år til år. Desuden er det også en teknologi, som er efter prøvet og meget driftsikker.

Der findes flere forskellige måder at investere sine penge på, og det er vigtigt, at man finder den, man føler sig tryg ved at bruge, og som passer til ens økonomi. En af investeringsformerne er a/s-investering. Her foretager man sig investering gennem et aktieselskab, hvor man vil opleve et løbende, højt udbytte, samtidig med at risikoen er lav og forudsigelig. Pengene bliver investeret i forskellige solcelleparker over hele verden, så man opnår optimal risikospredning og stabilt afkast. Denne investeringstype er både relevant for privat ejere og selskaber, da det som sagt er en relativ sikker investering.

En af de andre investeringstyper er k/S-investering. k/s betyder kommanditselskab, og har store økonomiske fordele i form skat til kontant opsparing. Da k/s-investeringer ikke er selvstændigt skattepligtigt, vil selskabets overskud eller underskud komme direkte ind på ejerens selvangivelse, og derved er der altså mulighed for et højt afkast ved lav risiko.

Hvilken slags investeringen man vælger i sidste ende, er helt op til en selv, men skal bare vælge den, man har det bedst med at benytte sig af.