Allergi

Allergi

Allergi og ventilation
Hvis man lider af allergi, så er det rigtig vigtigt at have et ordentlig indeklima og ventilationssystem, da dette kan være med til at mindske generne. Allergianfald skyldes kontakt med de allergener, man er allergisk overfor. Dette er som oftest husdyr, støvmider og pollen. Med et ventilationsanlæg kan man stort set udrydde pollenet og støvmiderne.

Man kan få et ventilationsanlæg til et hvert hus, nyt som gammelt. Ved et indsætte et pollenfilter sikre man, at den indkommende luft bliver filtreret, så man får rent luft ind. Dette gør, at luften i rummene vil blive renere, så man på et tidspunkt helt undgår at få pollen ind. Dette er også en realitet, da man ikke længere behøver åbne vinduer for at lufte ud, men udluftning sker gradvist i løbet af dagen. Til allergiramte hjem er et ventilationsanlæg oplagt, da anfaldene kan mindskes betydeligt.

Luftrenser
Hvis man ikke har råd til at købe sig et ventilationsanlæg, så kan man vælge at anskaffe sig en luftrenser. En luftrenser er et lille flytbart apparat, der kan rense luften for støvmider, pollen og dyrehår i relativt små rum. Luftrensere er en nem måde, hvorpå man kan fjerne støvmider. Der er dog ikke noget konkret bevis på, at det hjælper allergiker eller astmatiker.

Derfor er luftrensere en rigtig god løsning til folk, som ikke lider af ovennævnte. Derudover skal man være opmærksom på, at man får en ordentlig luftrenser. Man kan nemlig desværre få nogle, som udvikler ozon, hvilket også kan være skadeligt for helbredet. Desuden fjerner den heller ikke fugt eller radon, så man skal altså stadigvæk huske at lufte ud.