Belysning

Belysning

Belysning
Belysning er forskellige anordninger, som giver lys. Op gennem tiden har lyskilderne ændret sig rigtig meget. I de ældste tider brugte man lyset fra ildstederne, og hvis man skulle et sted hen, hvor dette ikke rakkede, så brugte man forskellige fakler. Senere kom olie lampen, og endnu senere kommer den belysning vi kender i dag med elektriciteten.

Vi finder belysning rigtig mange steder. Alle i det vestlige har det i deres bolig, og vi ser det også på de fleste gader. I dag har man det dog ikke kun af praktiske grunde. Der er kommet en hel modebranche indenfor lamper, og derfor ser man også, at mange hustande har nogen flere lamper end der er brug for.

Det er også helt tydeligt ved juletid, at belysning bliver brugt som udsmykning. Det er nemlig blevet tradition for, at man i Danmark skal have et juletræ, busk eller andet oplyst med de fineste lyskæder i forskellige farver. Desuden findes der også belysning som eksterne kilder. Her tænker jeg på for eksempel lommelygter og lignende. Muligheder for forskellig belysning er altså mange.

Eftersyn af installationer
Ved skiftning af bolig er der mange ting, der skal være styr på inden ud- eller indflytning. En af disse ting er blandt andet, at el installationerne er i orden. For at få lavet et eftersyn af installationerne skal man snakke til en fagmand, som kan komme og tjekke det. På den måde slipper man for ubehagelige overraskelser, og man ved, at alle sikkerhedsregler er blevet overholdt, så man kan sove trygt.

El installationer
Det er rigtig vigtigt, at el installationer er udført helt rigtigt, eller kan de nemlig være til store fare for menneskerne omkring dem. Derfor skal el installationer altid laves af fagmænd, da man på denne måde sikre sig at få et godt produkt, som virker til enhver tid. Desuden kan det være en godt idé at lave et tjek af installationerne en gang i mellem, så man sikre, at de fortsat virker, som de skal.